Stöldbegärlig cider

Foto. Jörgen Appelgren
Passa på att köpa riktigt bra svensk cider som nu finns på Systembolaget under begränsad tid. Producent är Pomologik som vann nio medaljer i senaste SM för hantverkscider, den 16 juni i år.

Få människor med intresse för dryck har väl missat den pågående ciderrevolutionen i Sverige. Tyvärr är det inte mycket att välja på i hyllorna och inte heller syns revolutionärerna till så ofta, trots att revolten rasar för fullt. Inte för att de står på barrikaderna och skriker slagord, men nog skulle man vilja se mer deras produkter i butikerna. Den här revolutionen är fredlig och lugn, men viktig för Sveriges självförtroende när det kommer till inhemsk kvalité och utveckling.

Foto. Jörgen Appelgren

De två grundarna till Pomologik har under 2018 producerat väldigt bra cider i olika stilar. Bland annat en 10 månaders ekfatslagrad variant som heter Lera. Köp den innan den tar slut, om ni hinner. Det är inget för nybörjare och kanske inget du bjuder på en första dejt, men väl värt att prova.

Lera är gjort på insamlade äpplen ifrån många av Mälardalens trädgårdar 2018. Året som för övrigt slog  rekord för äpplen i landet.

På välsorterade systembolag går det även att köpa tre av produkterna som fick pris på SM, till exempel Ice Ice Baby, som vann guld.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.