Om fabrikör Appelgren

Foto: Michel Melanson

Mitt för- och efternamn är Jörgen Appelgren. Jag har varit verksam som kock under många år, både i Sverige och utomlands. De senaste 20 åren har dock fotografi och journalistik varit min vardag samt levebröd. Även de, yrken med utlopp för kreativt skapande.

Jag har nog alltid levt i en slags symbios med mitt stora intresse för gastronomi med fokus på det enkla, där råvarorna är viktigast. Jag anser det så viktigt att i största möjliga mån använda råvaror där producenten får betalt för ett bra hantverk. Min åsikt är att det är bättre att själv stycka djuret från en känd uppfödare, än att köpa något inplastat på en stormarknad.

Har även ett passionerat intresse för kläder och skor. Och fokus ligger på sådant som är välgjort och hållbart i en klassisk stil. Så modeintresserad i vanlig mening skulle jag inte påstå mig vara.

Jag är utbildad fotograf, journalist, kock, fromager och sommelier.

Hjefla kök – en blogg av fabrikör Appelgren

Här kan du läsa reportage om intressanta personligheter och företeelser i gastronomins värld. Långa såväl som korta berättelser om restauranger, vingårdar, ostproducenter och eldsjälar.

Rekommendationer och beskrivningar av ostar och drycker som passar bra ihop, om hur osten och drycken smakar och doftar.

En hel del om alla fantastiska naturviner och viner som kan vara svåra att upptäcka för en vanlig konsument.

Det blir nog också mycket bilder och kanske en del film. Syftet är att berätta om andra som gör bra saker i gastronomins tjänst, inte att berätta om mig och vad jag gör.  Mer journalistik och mindre influenser.