Var djävulens advokat

Foto. Jörgen Appelgren

Gör inte som alla andra. Att ta sig an mat och dryck är att våga vara barn på nytt.
Att ta sig tid att upptäcka nya smaker och dofter för första gången är viktigt. Att bli “världsvan” hör inte hemma i gastronomin på något sätt. Det finns all anledning att ifrågasätta allt, att bli djävulens advokat i varje påstående. Även detta. Det viktigaste med allt är att vara öppen för nya saker, för vad kan egentligen gå fel? Det finns såklart riktigt dåliga kombinationer när det handlar om mat och dryck. Men varför inte testa?
Vågar man inte prova saker händer inget, precis som i resten av våra liv. Det är förståelsen varför något blir bra eller dåligt som är det viktiga. Inte vad andra säger och tycker. När man inser det, har man mod nog att ha en egen åsikt. Bli inte styrda, utan förbli nyfikna. När det kommer till smak finns inga rätt eller fel.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.